Een kamer in München voor één miljoen euro

De prijzen voor onroerend goed exploderen, en niet alleen als gevolg van de coronapandemie. De prijzen per vierkante meter zijn hoger dan ooit en ze blijven stijgen.

In München staan thans bijvoorbeeld 1-kamer appartementen voor één miljoen euro te koop. De prijs per vierkante meter bedraagt daar deels rond de € 23.175 per vierkante meter. Een appartement van 44,4 vierkante meter kost bijvoorbeeld € 1.029.000. Op de bovenste verdieping, voor een appartement in het penthouse, ligt de prijs per vierkante meter soms rond de € 26.388. Hoewel de huren en prijzen in München ook over het algemeen als te duur worden beschouwd, met een gemiddelde prijs per vierkante meter van € 8.000, is de prijs van de appartementen en de kamers in het Münchener-huis "Van B" soms drie keer zo hoog.

De prijzen van onroerend goed zijn niet alleen in München gestegen. De vastgoedmarkt is booming en de vraag naar vastgoed is sterk gestegen. De vastgoedprijzen zijn dus ook snel gestegen. Bijgevolg worden veel onroerende zaken boven hun objectieve waarde aangeboden en verkocht. Daarom is bijzondere voorzichtigheid geboden bij de aankoop van onroerend goed. Het is niet uitgesloten dat er onroerende zaken worden verworven die niet aan de normen voldoen die men voor de betaalde prijs kan verwachten. Voorts moeten, net als bij elke aankoop van een onroerend zaak, de eventuele gevestigde rechtenlasten en eigendomsverhoudingen in het kadaster worden getoetst. Een aanbeveling om een onroerend zaak te kopen kan alleen worden gedaan als precies is gecontroleerd wat er dient te worden gekocht. Dientengevolge moet er een nauwkeurig due diligence-onderzoek worden uitgevoerd, met andere woorden, er moet een risicobeoordeling met de nodige zorgvuldigheid plaatsvinden.

Tip: Vóór de aankoop moet precies worden nagegaan welk object dient te worden aangeschaft. Net als bij een tweedehands auto zou de onroerende zaak en de staat ervan intensief moeten worden gecontroleerd. Wij helpen u daar graag bij.

Geschreven door

Alexander Crämer 13 juli 2021

Bekijk onze andere gerelateerde blogs